Újabb liverpooli nehézség, Klopp a Szalah-ügyről is beszélt

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője megtartotta a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A leköszönő menedzser a sérüléshelyzetről beszélt, valamint azt is elmondta, milyen a kapcsolat közte és Mohamed Szalah között, akivel a Liverpool legutóbbi mérkőzésén vitába keveredett.

2024. 05. 03. 13:30
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a West Ham United elleni mérkőzésen
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a West Ham United elleni mérkőzésen Fotó: EPA/ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Szalah a West Ham United (2-2) elleni mérkőzésen látványosan kiosztotta Jürgen Kloppot. Az egyiptomi futballista csereként beállva csak tíz percet kapott a meccsen, és bár a mestere a lefújást követően azt mondta, minden rendben van köztük, Szalah ezt nem így gondolta, és elkottyintotta, hogy ha beszélne erről, azzal balhét robbantana ki.

Kérdéses, hogy a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk játszhat-e vasárnap
Kérdéses, hogy a Liverpool csapatkapitánya, játszhat-e vasárnap. Fotó: EPA/Andy Rain

Azóta eltelt néhány nap, a Liverpool már a vasárnapi Tottenham elleni bajnokijára (17.30, tv: Spíler 1) készül, és a jelek szerint csillapodtak a kedélyek. Klopp elmondása alapján legalábbis szent a béke közte és a játékosa között.

– Megoldottuk az ügyet, nincs semmi probléma. Ha nem ismernénk ilyen régóta egymást, nem vagyok biztos benne, hogy sikerült volna így kezelnünk az ügyet. De jó ideje együtt dolgozunk, tiszteljük egymást, szóval ez nem jelentett gondot. Persze jobb lenne a helyzet, ha sorra nyernénk a meccseket, sok gólt szereznénk. Akkor valószínűleg nem került volna sor ilyesmire, már csak azért sem, mert Mo nem a kispadon ült volna – magyarázta a német menedzser.

Az, hogy Szalah ezúttal is a kispadra kerül-e, a sajtótájékoztatón nem derült ki. Az viszont igen, hogy a csapata összeállításakor Kloppnak újabb nehézségei támadhatnak. Kérdéses, hogy a csapatkapitány, Virgil van Dijk bevethető állapotban lesz-e. – Diogo Jota még nem edz a társakkal, Conor Bradley igen, Virgil mostanáig nem. Ma talán már ott lesz a tréningen, szóval meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz.

Sikerélményekre van szükségük Liverpoolban

Nem örülhettek sok mindennek a Liverpool háza táján az utóbbi időben, ám következő ellenfelük, a Spurs tett egy szívességet a Vörösöknek. A londoniak a legutóbbi három bajnoki mérkőzésüket is elveszítették, ezzel biztossá vált, hogy már nem kaphatják el a tabellán harmadik Liverpoolt, vagyis utóbbi már biztosan a Bajnokok Ligájában indulhat a következő idényben. Ennek ellenére persze a sok pontvesztés után Klopp gárdájának további sikerélményekre is szüksége lenne.

– Nehéz növelni a játékosok önbizalmát. A legnehezebb dolog az életben az embereknek visszanyerni az önbizalmukat és formába lendülni. 

A legjobb napjainkon fantasztikusan teljesítünk, máskor pedig nem, csakhogy a futballistáknak olyankor is kamerát tolnak az arcukba, amikor nehéz időszakon mennek keresztül. Próbálkozunk, és ezt nem úgy tesszük, hogy ujjal mutogatunk arra, hogy mi volt a rossz. Inkább megpróbálunk abban segíteni, hogyan fejlődhetnek, átadni nekik a megfelelő információkat. Csak akkor élvezik a futballt, ha nyernek, de ennek a jó védekezés az alapja, aztán arra építhetünk – tette hozzá az idény végén távozó szakember.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.